Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 08 березня 2024 о 08:27

Днями в Турківській ДПІ проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

На запитання платників податків відповідала начальник Турківської ДПІ Марія Павлович.

Під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» звернула увагу про новації в податковому законодавстві, а саме, що 01 серпня 2023 року набув чинності Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Податківець нагадала про можливості реалізувати своє право на податкову знижку, заповнити та до 31 грудня 2024 року включно подати за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи. Також цікавили питання щодо оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам (далі – ВПО), питання застосування податкової знижки, у т.ч. ВПО, легалізації заробітної плати, змін до положень Податкового кодексу України в частині сплати мінімального податкового зобов`язання ( далі -  МПЗ) та плата за землю, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Марія Павлович звернула увагу, що сучасний сервіс Електронний кабінет дозволяє взаємодіяти з податковою службою дистанційно, без особистих візитів до служби. В умовах сучасних викликів функціонал Е-кабінету постійно оновлюється з урахуванням потреб платників. Тож закликаємо користуватись Електронним кабінетом та впевнитись у перевагах дистанційного формату спілкування з податковими органами.

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані роз’яснення в межах чинного законодавства.