Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Дрогобицькій ДПІ роз’яснюють порядок отримання податкової знижки за навчання

опубліковано 08 березня 2024 о 09:55

Фахівцями Дрогобицької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області на постійній основі проводяться тренінги з платниками щодо порядку заповнення та подання декларацій про майновий стан і доходи громадянами та суб’єктами господарювання.

Декларантам, які мають право на отримання податкової знижки, фахівці допомагають сформувати пакет документів та заповнити відповідний додаток і нагадують, що декларацію необхідно подати до 31 грудня 2024 року.

Податківці постійно наголошують на перевагах подання декларацій в онлайн режимі в «Електронному кабінеті платника податків», який є одним із найзручніших електронних сервісів ДПС.

Податкова знижка - це можливість отримати відшкодування частини витрат на освітні послуги.  Її можна отримати за кожний навчальний рік незалежно від того, в якому закладі освіти навчається здобувач (державному, комунальному чи приватному).

Фахівці нагадують, що до завершення року, наступного за звітним, тобто до кінця 2024 року, можна подати декларацію за 2023 рік. Податкова знижка на навчання складає 18 відс. від витрачених у попередньому податковому році коштів на навчання. Декларація може бути подана як поштою, так і нарочно, або через «Електронний кабінет платника податків».

Кошти перераховуються казначейською службою на розрахунковий рахунок фізичної особи, яка подала таку декларацію, протягом 60 днів після подання декларації на вказану в заяві карту.