Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості програмного РРО розповідають у Дрогобицькій ДПІ

опубліковано 08 березня 2024 о 09:58

Фахівці Дрогобицької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області під час зустрічі з платниками податків роз’яснюють, як суб’єкт господарювання може пересвідчитись, що покупець отримав фіскальний чек за оплачені товари (послуги) через ПРРО.

Старший державний інспектор Дрогобицької ДПІ Ганна Ткач пояснила, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані, зокрема, надавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, в обов’язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції.

У податковій зазначили, що суб’єктом господарювання фіскальний чек за оплачені товари (послуги) через ПРРО надсилається покупцю такими способами: електронною поштою (е-mail), Viber, Telegram, WhatsApp, або SMS, при цьому на пристрої повинна бути встановлена відповідна програма. Відправлення повідомлення виконується в загальному порядку від імені власника SIM-карти.