Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Миколаївська ДПІ: Застосування РРО та/або ПРРО при наданні послуг таксі

опубліковано 08 березня 2024 о 13:57

Начальник Миколаївської державної податкової інспекції Микола Ференц провів робочу зустріч з СПД, які надають послуги з перевезення пасажирів на таксі.
Протидія нелегальному ринку надання оплатних послуг з перевезення пасажирів та приховування результатів діяльності в пріоритеті завдань податкової служби.
Податківці наголошують, що здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності та отримання відповідної ліцензії.
Під час зустрічі Микола Ференц наголосив на необхідності дотримання вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні обов’язково застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків, видавати споживачам розрахункові документи встановленої форми та змісту.
Податківець нагадав про переваги спілкування з органами ДПС в онлайн режимі в Електронному кабінеті на офіційному вебпорталі та через мобільний застосунок «Моя податкова», зокрема задля подання звітності, здійснення процедури декларування доходів громадян за минулий рік, отримання необхідної інформації, а також надав відповіді на питання щодо погашення податкового боргу, зокрема в розмірі до 3060 гривень, звірки по платежах до бюджету, про особливості нарахування мінімального податкового зобов’язання громадянам та ін.