Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч начальника Бориславської ДПІ Павла Хохуна з міським головою Борислава Ігорем Яворським

опубліковано 26 березня 2024 о 16:00

Відбулася робоча зустріч міського голови Ігоря Яворського з начальником Бориславської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Львівській області Павлом Хохуном.

У ході зустрічі обговорили підсумки роботи у 2023 році, актуальні зміни у податковому законодавстві, кроки щодо моніторингу об’єктів бізнесу, питання сплати акцизного, майнового та земельного податків, а також податку на нерухоме майно.

Податківець акцентував, що за підсумками минулого року спостерігається позитивна динаміка платників податків. Так, впродовж 2023 року у Бориславській територіальній громаді зареєструвалося 11 юридичних та 267 фізичних осіб-підприємців. Станом на 1 січня цього року на податковому обліку перебуває 786 юридичних осіб та 1 678 фізичних осіб-підприємців.

Окрім цього, керівник Бориславської ДПІ проінформував про новації податкового законодавства, зокрема про хід деклараційної кампанії, про особливості нарахування мінімального податкового зобов’язання громадянам, про правила оформлення платіжних документів, порядок застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, ведення обліку товарних запасів СГ та забезпечення використання електронних платіжних засобів.

Принагідно нагадуємо, що подати декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік можна в онлайн-режимі в Електронному кабінеті на офіційному вебпорталі ДПС або ж через мобільний застосунок «Моя податкова». Деклараційна кампанія триватиме до 1 травня 2024 року. Суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року, а право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року.

У підсумку зустрічі було досягнуто домовленості про проведення моніторингу суб’єктів підприємництва, які ведуть господарську діяльність на території громади й при цьому не зареєстровані в ЄДР та суб’єктів підприємницької діяльності, що фактично займаються реалізацією підакцизної продукції на території громади та не сплачують акцизний податок. Також обговорили кроки подальшої роботи щодо мінімізації незаконної зайнятості населення.

Також податкова вкотре наголошує на важливості своєчасної сплати майнового та земельного податку, податку на нерухоме майно, мінімального податкового зобов’язання для наповнення місцевого бюджету. А також нагадує, що громадяни зобов’язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання). Їх можна подати особисто до контролюючого органу або скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет».

А дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету можливо у застосунку «Моя податкова».

Посилання для завантаження застосунку:

?для Android – https://bit.ly/3rRX7s2

?для iOS – https://apple.co/3ZXuYMQ