Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів громадян – у Червоноградській ДПІ

опубліковано 27 березня 2024 о 10:52

Червоноградські податківці щоденно проводять з відвідувачами інспекції роз’яснювальну роботу щодо кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року. 

Присутніх інформують про доходи громадян, які підлягають обов'язковому декларуванню. Зокрема, це доходи отримані від надання в оренду нерухомого майна, отримання спадщини чи подарунка від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення, інвестиційні та іноземні доходи, інші доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався. Задекларувати такі доходи громадяни мають до 1 травня 2024 року, подавши декларацію про майновий стан і доходи особисто до податкової інспекції, в електронному вигляді через Електронний кабінет платника або через мобільний застосунок «Моя податкова». 

Під час зустрічей податківці повідомляють, що фізичні особи мають право отримати податкову знижку за витратами, здійсненими у 2023 році. Для цього до 31 грудня 2024 року включно необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Отримати податкову знижку може лише фізична особа, яка отримує офіційно заробітну плату і платить із неї податок на доходи фізичних осіб.   

Наприкінці зустрічей фахівці ДПІ надають практичну допомогу у поданні річної податкової декларацій про майновий стан і доходи в електронному вигляді через Електронний кабінет платника.