Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Яворівській ДПІ зареєстровано понад 200 реєстраторів розрахункових операцій

опубліковано 16 квітня 2024 о 08:49

У Яворівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області з початку 2024 року представниками бізнесу зареєстровано 222 реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема, класичних касових апаратів (далі – РРО)  зареєстровано 60, а програмних РРО (далі - ПРРО) – 162. Тож, більшість представників бізнесу обирає для роботи зручні ПРРО. 

Принагідно нагадуємо, що застосування РРО та ПРРО при готівкових розрахунках з покупцями стало обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім платників єдиного податку першої групи, з 1 січня 2022 року. А в рамках дії Закону України №3219 від 30.06.2023 року з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу у сфері розрахункових операцій. 

Просимо представників бізнесу бути відповідальними перед державою та покупцями товарів/користувачами послуг, проводити усі готівкові розрахунки через РРО/ПРРО та видавати фіскальний чек. 

Звертаємо увагу, що ПРРО платник податків може зареєструвати самостійно через Електронний кабінет. Для цього потрібно за допомогою особистого ключа здійснити вхід до приватної частини Електронного кабінету, який розміщено за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/login. Здійснити завантаження програмного забезпечення ПРРО з вебпорталу ДПС, яке розміщено у банері “Програмні РРО” за посиланням:  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.  

Для допомоги платникам в опануванні роботи з ПРРО, фахівці податкової інспекції на постійній основі проводять тренінги, крім того надають практичну допомогу з питань реєстрації РРО чи ПРРО.