Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про деклараційну кампанію та електронні сервіси під час зустрічі у форматі «круглого столу»

опубліковано 16 квітня 2024 о 16:21

У приміщенні Червоноградської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області відбулась зустріч із платниками податків у форматі «круглого столу» щодо декларування доходів, отриманих у 2023 році та переваг застосування електронних сервісів.    

Заступник начальника ДПІ - начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Червоноградської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Світлана Клименко повідомила про основні випадки подання громадянами податкової декларації про майновий стан і доходи та терміни сплати податкових зобов’язань. Посадовиця зауважила, що податкову декларацію можна подати скориставшись Електронним кабінетом, який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації або через мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою цих сервісів платники можуть подати не лише декларацію про майновий стан, а й іншу звітність, переглянути податкові повідомлення-рішення та перевірити стан розрахунків з бюджетом на наявність чи відсутність податкового боргу. 

Крім того, Світлана Клименко нагадала про порядок оформлення працедавцями  трудових відносин з найманими працівниками, звернула увагу на підвищення мінімальної зарплати та зазначила, що мінімальна зарплата впливає на розмір єдиного внеску, який для фізичних осіб підприємців починаючи з 01 квітня 2024 року становить не менше 1760 гривень.