Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» Старосамбірської ДПІ про нюанси деклараційної кампанії 2024

опубліковано 17 квітня 2024 о 09:24

Днями у Старосамбірській ДПІ начальник ДПІ Віктор Дмитрук провів гарячу лінію  з питань цьогорічної кампанії декларування доходів громадян.

Платників податків цікавило питання про обов’язок подання річної декларації у разі отримання доходів у вигляді спадкового майна, операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та нерухомого майна, передачі особистого майна в оренду, терміни подання декларації про майновий стан і доходи, які доходи підлягають декларуванню, способи подання декларації, тощо. 

Окрім того, роз’яснено порядок реалізації права на податкову знижку. А саме, які витрати дозволені для включення до податкової знижки, перелік документів, що надаються громадянами та порядок проведення перерахунку. 

Також, громадяни цікавилися способами подання декларації, зокрема заповнення та подання в електронному вигляді. Віктор Дмитрук розповів про можливості та переваги подання звітності в електронному вигляді, про порядок заповнення декларації та додатків до неї. Зокрема, кожен з бажаючих може обрати для себе зручний формат послуг в електронному вигляді, який заощадить робочий час, оскільки вже зараз до послуг платників значна кількість сучасних електронних сервісів, які забезпечують дистанційне спілкування громадян і представників бізнесу з фахівцями територіальних органів ДПС, таких як електронний сервіс «Електронний кабінет», мобільний застосунок «Моя податкова». Дані сервіси є цілком безкоштовними та знаходяться у вільному доступі в мережі інтернет. При цьому можна користуватися відкритою частиною, що доступна для усіх, а також закритою, що вимагає використання електронного ключа.