Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» Турківської ДПІ

опубліковано 17 квітня 2024 о 09:26

Днями, за участі начальниці Турківської ДПІ Марії Палович відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Декларування доходів громадян». 

Посадовець відповідала на запитання щодо права громадян на податкову знижку, які оплачували своє навчання або навчання своїх дітей у вітчизняних навчальних закладах, сплачували відсотки за користування іпотечним кредитом чи здійснювали інші витрати, передбачені Податковим кодексом України. Отримання податкової знижки можливе за умови отримання фізичною особою заробітної плати та сплати ПДФО.   

Крім цього, Марія Павлович зауважила, що податкова знижка надається у поточному році за наслідками попереднього календарного року. Для цього потрібно включно до 31 грудня наступного за звітним роком подати податкову декларацію про майновий стан і доходи. 

Також фахівець звернула увагу, що подати декларацію на податкову знижку можна як особисто, звернувшись до ЦОПу, або в електронному вигляді через приватну частину Електронного кабінету, мобільний застосунок «Моя податкова», чи надіслати через відділення Укрпошти з дотриманням усіх вимог.