Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кваліфіковані роз’яснення щодо декларування доходів отримали під час сеансу «гаряча лінія» в Червоноградській ДПІ

опубліковано 17 квітня 2024 о 14:04

У Червоноградській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» платники податків отримали відповіді щодо  особливостей заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік, терміни подання та сплати визначених податкових зобов’язань, хто має право скористатися податковою знижкою та які документи потрібні.

На запитання платників відповідала головний державний інспектор відділу з надання адміністративних та інших послуг Червоноградської ДПІ Наталія Козловська, яка поінформувала, що кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року вже вийшла на фінішну пряму та нагадала про перелік доходів громадян, які підлягають обов’язковому декларуванню, зауваживши, що податкову декларацію про майновий стан і доходи потрібно заповнити і подати громадянам до 1 травня 2024 року. 

Фахівець ДПІ повідомила і про можливість отримання податкової знижки за понесеними витратами впродовж минулого року. Таким правом громадяни можуть скористатися упродовж усього 2024 року. 

Під час телефонного спілкування Наталія Козловська акцентувала увагу на електронних сервісах ДПС України, зокрема, на сервісі Електронний кабінет платника, де є можливість заповнити, подати податкову декларацію, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу, автоматично перевірити на наявність арифметичних помилок та надіслати її до контролюючого органу.

На всі поставлені запитання в ході «гарячої лінії» надано кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.