Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Червоноградські податківці роз'яснюють порядок подання податкової декларації за допомогою Електронного кабінету платника

опубліковано 18 квітня 2024 о 14:47

Фахівці Червоноградської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області проводять щоденні тренінги для платників податків щодо подання податкової декларації про майновий стан та доходи та іншої звітності за допомогою Електронного кабінету.    

Так, фахівці ДПС під час щоденних тренінгів розповідають платникам податків про основні випадки подання податкової декларації про майновий стан і доходи, а також можливість подати таку декларацію за допомогою сервісів ДПС «Електронний кабінет» та застосунку «Моя податкова».

Податківці зазначають, що використання електронних сервісів ДПС є важливим кроком у впровадженні сучасних технологій та полегшенні взаємодії між платниками податків та податковою службою. 

Крім того, присутнім розповідають про податкову знижку для громадян, які витрати можна зазначати в декларації та терміни повернення коштів.  За словами податківців, сума податкової знижки не може перевищувати суму утриманого (перерахованого) податку на доходи фізичних осіб. 

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яку необхідно подати не пізніше 31 грудня. Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористається  правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

На завершення працівники ДПІ навчають всіх бажаючих як правильно подавати звітність в електронній формі.