Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг у Трускавецькій ДПІ - сплата податків за допомогою Електронного кабінету

опубліковано 02 травня 2024 о 14:26

У Трускавецькій ДПІ ГУ ДПС у Львівській області відбулася чергова зустріч з платниками податків з метою роз'яснення правил заповнення  «Призначення платежу» на сплату податків та зборів, сплата платежів через Електронний кабінет.

Фахівець проінформувала, що кількість обов’язкових полів, які заповнюються платниками у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції, зменшено до 2 полів - для платників на бюджетні/ не бюджетні/ депозитні рахунки («Код виду сплати», «Додаткова інформація запису») та до 1 поля- для платників на єдиний рахунок («Додаткова інформація запису»).

Одночасно повідомляємо, що з огляду на доступність ІТ-сервісів платники податків, зокрема, і фізична особа можуть сплатити податки через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua). У меню «Стан розрахунків з бюджетом» платник може обрати податок (платіж), сканувати QR-код,  підтвердити операцію або - обрати одну із платіжних систем,  вказати реквізити платіжної карти, підтвердити операцію.  

Також, ДПС розроблено мобільний застосунок «Моя податкова», який доступний громадянам для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами, а також сплати податків з використанням запропонованих платіжних систем.