Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонної «гарячої лінії» в Перемишлянській  ДПІ

опубліковано 07 червня 2024 о 09:00

Черговий сеанс телефонної «гарячої лінії» у Перемишлянській  ДПІ провів начальник  державної  податкової інспекції  Ігор Дяків.

Під час спілкування посадовець інформував платників про новації ІІ кварталу 2024 року. Зокрема, про збільшення з 01.04.2024 року розміру мінімальної заробітної плати за місяць до 8000 гривень, і відповідно збільшення розміру єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до 1760 гривень за місяць (22% від мінімальної ЗП), про терміни подання заяви на обрання спрощеної системи оподаткування та відмови від неї, актуальності вибраних КВЕДів з урахуванням переліку видів діяльності дозволених на спрощеній системі. 

Також, суб’єктів господарювання цікавили питання щодо ведення обліку СПД різних систем оподаткування, порядку заповнення платіжних доручень на сплату податків та податкового боргу, використання РРО/ПРРО та застосування фінансових санкцій у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи та інше.

Крім того, в ході спілкування Ігор Дяків довів до відома запитувачів актуальну інформацію про створення нових можливостей для платників податків. Зокрема про електронне спілкування через Електронний кабінет та мобільний застосунок  «Моя податкова».  

Платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали відповіді на всі запитання, які їх цікавили.