Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Пустомитівської ДПІ провели «круглий стіл»

опубліковано 05 червня 2024 о 11:27

Нещодавно податківці Пустомитівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області провели «круглий стіл» з платниками податків на тему: «Порядок подання декларації про майновий стан і доходи отриманих громадянами у 2023 році через Електронний кабінет платника податків в електронному вигляді. Можливості використання громадянами Електронного кабінету платника податків». 

Наталія Ташак зазначила, що Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Електронний кабінет – це найбільш популярний, захищений та безпечний електронний сервіс податкової служби. Для подання звітів в електронному вигляді, перш за все, необхідно отримати електронний цифровий підпис для авторизації в сервісі. В ході спілкування Наталія Ташак надала роз’яснення платникам, як саме проходить процес електронного звітування, за допомогою яких програм формуються, підписуються та відправляються звіти. Фахівець податкової нанголосила, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника» можна подавати звітність та сплачувати податки та зауважила, що в приватній частині «Електронного кабінету» авторизовані платники мають можливість дистанційної роботи в режимі онлайн, зокрема подання та перегляду поданої звітності, перевірити стан розрахунків з бюджетом, сплатити податки та збори, зареєструвати програмний РРО тощо. 

Окрім того, Наталія Ташак повідомила учасникам заходу про можливості використання Комунікаційної податкової платформи, яка створена для надання практичної оперативної допомоги платникам податків та повідомила її електронну адресу: lv.ikc@tax.gov.ua, запросивши платників надсилати на цю адресу запити або звернення з коротким змістом питання та контактами для зворотного зв’язку та звернула увагу, що при виникненні у громадян питань щодо заповнення чи оформлення податкової звітності завжди можна отримати консультацію телефоном або завітати до Центру Обслуговування Платників Пустомитівської ДПІ.