Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання податкового законодавства на семінарі у Пустомитівській ДПІ

опубліковано 05 червня 2024 о 14:35

В Пустомитівській податковій інспекції Головного управління ДПС у Львівській області нещодавно відбувся семінар для платників податків щодо декларування громадянами доходів за минулий рік та інших актуальних питань податкового законодавства.  

Фахівці Пустомитівської ДПІ розповіли про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році та наголосили які доходи необхідно задекларувати, які ставки застосовуються при оподаткуванні доходів та які терміни подання декларації. Також наголосили, що подати декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть не лише особисто, але й через Електронний кабінет платника. Податківці зазначили, що з метою спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи, податкова служба запровадила сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету.  

Крім того, розповіли про переваги подання звітності в електронному вигляді та можливість отримувати актуальну інформацію з питань податкового законодавства через електронні сервіси ДПС. 

На семінарі йшлося також про умови перебування на спрощеній системі оподаткування, поданні звітності платниками єдиного податку, про порядок розрахунку мінімального податкового зобов’язання та умови застосування РРО.