Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Радехівська ДПІ інформує: роз’яснення під час “круглого столу»

опубліковано 10 червня 2024 о 15:08


Днями, начальник Радехівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Руслана Мулявка під час «круглого столу» із суб’єктами господарської діяльності наголосила  про основні критерії, за яких підприємці можуть перебувати на спрощеній системі оподаткування, які податки та в яких розмірах сплачувати. 
Також проінформувала про обов’язок підприємців застосовувати РРО чи ПРРО при проведенні розрахункових операцій, звернув увагу на необхідності правильного заповнення реквізиту "Призначення платежу" в платіжці, ведення  обліку товарних запасів та забезпечення оформлення трудових відносин з найманими працівниками.  

Роз’ясннила як скористатись Електронним кабінетом, в частині подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та надання запиту про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами.

Крім цього, посадовець розповіла про можливість скористатися до 31 грудня п.р.   податковою знижкою. При цьому звернув увагу, що підприємці не мають право на податкову знижку, а отримати її вони можуть лише за умови, якщо вони є ще найманими працівниками.  

Також, Руслана Мулявка повідомила про можливість звернутись на Комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Львівській області за адресою lv.ikc@tax.gov.ua.

Наприкінці фахівець відповіла на запитання платників податків та надала практичні поради щодо застосування норм податкового законодавства на конкретних прикладах.