Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Турківська ДПІ: особливості застосування спрощеної системи оподаткування

опубліковано 27 червня 2024 о 08:17

Фахівці Турківської ДПІ надають роз’яснення платникам, щодо застосування спрощеної системи оподаткування. Спрощена система оподаткування встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, встановлених п. 297.1 ПКУ, на сплату єдиного податку, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.

Під час заходу наголошено, що суб`єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Заява подається за вибором платника податків, в один з таких способів: особисто платником податків або уповноваженою особою; надсилається поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення; засобом електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням відповідних вимог законодавства.

При поданні заяви обов’язковою умовою є відсутність податкового боргу згідно пп. 291.5.8 п. 291.5 ст. 291 Кодексу.

Також повідомлено, що якщо ФОП уже є платником інших податків і зборів та прийняв рішення про перехід на спрощену систему оподаткування - до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, тобто до 15 червня 2024 року включно. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз на протягом календарного року.

Наприкінці зустрічі обговорено можливості подання заяви через Електронний кабінет та умови застосування РРО/ПРРО.