Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Жовківській ДПІ - «гаряча лінія»

опубліковано 27 червня 2024 о 14:54

В Жовківській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області відбулася «гаряча лінія», під час якої заступник начальника ДПІ – Віктор Порохняк відповів на запитання платників податків.

Спілкуючись з додзвонювачами, Віктор Порохняк звернув увагу на терміни подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, про розмір ставок єдиного податку та розмір єдиного внеску, які строки подання податкової звітності ФОП та строки сплати податкових зобов’язань. 

Запитували, до якого контролюючого органу необхідно звертатись фізособам власникам декількох об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, розміщених в різних населених пунктах, для проведення звірки даних. Посадовець зауважив, що мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення такої звірки даних. Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в меню «ЕК для громадян»/розділ «Загальна інформація про платника»/вкладка «Повідомлення про обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР)» приватної частини Електронного кабінету.

Під час телефонного спілкування Віктор Порохняк нагадав про можливість отримання податкової знижки та звернув увагу на широкий функціонал Електронного кабінету платника та мобільного застосунку «Моя податкова».