Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Трускавецькій ДПІ роз’яснюють про податкову знижку

опубліковано 01 липня 2024 о 15:21

В Трускавецькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області  постійно надається роз’яснювальна та практична допомога платникам. Дуже часто громадяни звертаються до центу обслуговування за допомогою щодо  подання декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової  знижки.  

Фахівці інспекції нагадали,що податкову знижку можуть отримати фізичні особи -  резиденти України, які отримують доходи у вигляді заробітної плати.Деклараціюпро майновий стан і доходи для отримання податкової знижки можна створити  та подати в електронному кабінеті платника.В кабінеті також можна відстежити її статус.

Разом з декларацією подаються підтверджуючі документи -   квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів,довідки про отримані у звітному році доходи у вигляді заробітної  плати, копія паспорта та копія картки платника податків таінші документи, які підтверджують право на отримання податкової  знижки. При поданні декларації  за допомогою електронного кабінету, копії документів необхідно прикріпити у форматі pdf.

Електронний кабінет платника розміщений за посиланням cabinet.tax.gov.ua. Увійти до електронного кабінету можна ідентифікувавшисьза допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача.

Декларацію про майновий стан та доходи для отримання податкової знижки за 2023 рік необхідно подати  до 31 грудня 2024 року.

Перелік витрат, які можна врахувати при отриманні податкової знижки, визначений статтею 166 Податкового кодексу України.