Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «круглого столу» в Радехівській ДПІ

опубліковано 10 липня 2024 о 12:56

У Радехівській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області  проведено «круглий стіл» із суб’єктами господарської діяльності.

Тематична зустріч  відбулась  з метою надання роз`яснень порядку реєстрації РРО/ПРРО, відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», податкова знижка щодо навчання. Зазначено про  переваги застосування ПРРО та порядок заповнення повідомлень за формою №20-ОПП та № 5- ПРРО,  заяви на реєстрацію програмного РРО за ф. №1-ПРРО тощо.  Відповідь на питання платників надавала начальник Радехівської ДПІ Руслана Мулявка та фахівці інспекції.

Очільниця додала, що сучасні технології дозволяють платникам не витрачати кошти на придбання РРО, а скористатись безкоштовним програмним продуктом, який технологічно повністю заміняє традиційний касовий апарат.

Безкоштовне програмне рішення ДПС розміщене на вебпорталі ДПС за посиланням:https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/. 

Також проінформовано про наявність на сайті ДПС України  банера «Програмні РРО», що містить актуальну та вичерпну інформацію щодо застосування програмного забезпечення, а також відповіді на питання суб’єктів господарювання та надали практичні поради щодо застосування норм податкового законодавства на конкретних прикладах.

Присутніх цікавили питання щодо податкової знижки. Фахівець зазначила, що податковою знижкою можуть скористатись громадяни України, які отримують офіційну заробітну плату або працюють за договорами цивільно-правового характеру, які сплачують податок з доходів фізичних осіб.