Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Самбірській ДПІ: порядок реєстрації та застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання

опубліковано 10 липня 2024 о 15:51

Нещодавно у Самбірській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання. На запитання платників податків відповідав начальник Самбірської ДПІ Михайло Білий.

Під час «гарячої лінії» додзвонювачі розпитували кому необхідно застосовувати реєстратори розрахункових операцій. Відповідаючи на запитання податківець  звернув увагу платників на необхідності дотримання вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та поінформувала, що РРО чи ПРРО є обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім «спрощенців» 1 групи, які здійснюють розрахункові операції. Також розповів про випадки, у яких законодавством дозволено не застосовувати реєстатори розрахункових операцій.

Посадовець також роз’яснив переваги застосування безоплатного ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача, та детально роз’яснила  послідовність дій платника для реєстрації ПРРО.

Підприємці також цікавилися як отримати електронні підписи для роботи з ПРРО; що робити, якщо немає інтернету; чи потрібно роздруковувати та зберігати Z-звіти.  

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.