Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ви запитували – ми відповідаємо

опубліковано 25 липня 2024 о 11:23

В Золочівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо актуальних питань оподаткування  підприємців та декларування податкової знижки, за участі  в.о. начальника  інспекції  Ірини Лазорчик.

Під час спілкування з додзвонювачами роз’ясннено порядок державної реєстрації ФОП, вибір системи оподаткування, застосування касових апаратів. Також платникам запропоновано скористатися застосунком «Моя податкова». Зокрема, у розділі «Мої дані» застосунку можна отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), стан розрахунків з бюджетом. У розділі «Послуги» доступно: направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки тощо. До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги). 

Подати декларацію можна через Електронний кабінет платника або за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова»  ( розділ «Послуги»). 

Також питання стосувалися застосування спрощеної системи оподаткування. Звернуто увагу  на обов'язковість застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО платниками єдиного податку другої - четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, незалежно від отриманого доходу тощо.