Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Cокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області: інформаційна зустріч у форматі «круглого столу» з платниками податків щодо обговорення податкових питань, подання декларацій та майнових податків 

опубліковано 20 вересня 2024 о 13:05

В ЦОП Cокальської ДПІ за участі начальника ДПІ Олени Наумчук відбулася зустріч у форматі «круглого столу» з платниками податків, на якій розглядалися важливі питання, зокрема, подання декларації про майновий стан і доходи, а також звірка нарахувань і сплати майнових податків та мінімального податкового зобов'язання. 

Мета зустрічі - сприяння підвищенню рівня обізнаності платників щодо змін у податковому законодавстві та надання необхідної інформаційної підтримки. 

Керівник надала платникам детальні роз'яснення щодо правильного заповнення декларацій та важливості дотримання строків її подання та акцентувала увагу присутніх на нових можливостях для спрощення процесу декларування доходів з метою отримання податкової знижки. Для зручності платників на офіційному вебпорталі Державної податкової служби в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». Цей сервіс дозволяє подати декларацію в електронному вигляді разом із копіями первинних документів. Також доступна можливість подання декларації через мобільний застосунок «Моя податкова». 

Особливу увагу на зустрічі було приділено питанням нарахування та сплати земельного податку та податку на нерухоме майно. Олена Наумчук детально пояснила процедуру обчислення податку для власників земельних ділянок і нерухомості, а також для користувачів землі.