Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості заповнення квартальної звітності зазначили у Золочівській ДПІ

опубліковано 15 жовтня 2024 о 08:02

В Центрі обслуговування платників Золочівської ДПІ проведено чергові практикуми для підприємців щодо подання податкової звітності та новацій законодавства.

Суб`єктам господарювання надано практичні поради щодо порядку заповнення податкових декларацій, отримання електронних цифрових підписів. Звернуто увагу на граничних обсягах доходу та  ставках податку для підприємців – платників, які працюють на спрощеній системі оподаткування. Також наголошено на застосуванні РРО/ПРРО,  порядку ведення товарних запасів та порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції, відповідно до наказу Мінфіну України від 22.03.2023 №148. Зокрема, під час сплати податкових платежів на бюджетні рахунки платник у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнює такі поля: «Код виду сплати»; «Додаткова інформація запису». У полі «Код виду сплати» платник заповнює код виду сплати,  ( додаток 1 до Порядку); у полі «Додаткова інформація запису» платник заповнює інформацію щодо переказу коштів у довільній формі. 

Крім цього платників ознайомлено з основними аспектами Національної стратегії доходів до 2030 року та заходами ДПС з ïї впровадження.

На завершення заходів запропоновано користуватись електронними сервісами ДПС, зокрема Електронним кабінетом платника, мобільним застосунком «Моя податкова тощо.