Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ГУ ДПС відбувся безкоштовний семінар для платників податків

опубліковано 26 вересня 2019 о 16:52

Сьогодні, в Головному управлінні ДПС у Львівській області відбувся семінар для платників податків, учасниками якого були керівники та бухгалтери підприємств та організацій, фізичні особи - підприємці.

Фахівці податкової служби, представники Головного управління Пенсійного фонду, експерти з питань використання програмного забезпечення, сертифіковані аудитори та бухгалтери розповіли присутнім про актуальні питання оподаткування та відповіли на численні запитання учасників семінару.

Учасники заходу мали змогу почути про законопроект №1210 "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно удосконалення адміністрування податків, усуненні технічних і логічних непогоджень в податковому законодавстві", зокрема, щодо запровадження концепції оподаткування прибутку контрольованих іноземних компаній; уточнення порядку врахування процентів, що сплачуються за кредитами, позиками та іншими борговими зобов'язаннями; уточнення визначення постійного представництва.

А також про деякі питання проекту Закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік». Зокрема, передбачено такі основні мінімуми: мінімальна зарплата  з 1 січня – 4 723 грн  (зараз це 4 173 грн), у погодинному розмірі – 28,31 грн (у 2019 році – 25,13 грн); прожитковий мінімум для працездатних осіб: з 1 січня – 2 102 грн, з 1 липня – 2 197 грн, з 1 грудня – 2 270 грн.

Щодо законопроектів  №1057  та №1072. Згідно яких з 1 січня 2021 року запроваджують нову об’єднану звітність з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) та податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Замість 16 звітів (12 - по єдиному соціальному внеску і 4 - по податку на доходи фізичних осіб) передбачено лише 4 щоквартальних.

Цікаву інформацію платники почули від фахівців Пенсійного фонду щодо впровадження у тестовому форматі нового електронного сервісу – мобільного додатку «Пенсійний фонд». Відтепер громадяни мають можливість доступу до електронних сервісів Фонду з мобільних пристроїв – смартфонів та планшетів.

Найбільш цікаві питання-відповіді читайте на субсайті територіальних органів ДПС у Львівській області у розділах «Новини» та «Заходи для платників» за адресою http://lv.tax.gov.ua.

ГУ ДПС у Львівській області дякує усім учасникам семінару за фаховість та активність та запрошує платників податків на чергові щомісячні безкоштовні семінари у Львові.