Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студенти Львівщини ознайомилися з роботою податкової служби

опубліковано 03 жовтня 2019 о 15:57

Сьогодні до Головного управління ДПС у Львівській області завітали студенти Національного університету ,,Львівська політехніка” та Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості Національного університету харчових технологій. Молодим гостям було проведено екскурсію Головним управлінням та ознайомлено із сучасною податковою системою.

Заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування єдиного внеску управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Львівській області  Василь Скупейко розповів про основні зміни у податковому законодавстві, про основні права та обов’язки платників податків, як відкрити власну справу та які податки при цьому необхідно сплачувати. Зокрема які податки йдуть до Державного бюджету, а які наповнюють місцеву казну. А також, на які потреби вони спрямовуються. Проінформував, які зобов’язання перед державою має платник податків. Одним з яких, зокрема, є декларування доходів.

Молодь дізналася для кого декларування доходів є обов’язковим, про необхідність декларування іноземних доходів та спадщини, про терміни сплати податкових зобов’язань, про терміни і способи подання декларації та хто може скористатися правом на податкову знижку.

,,Метою декларування доходів громадян є не тільки сплата податків до бюджету, а й повернення частини податку, надмірно сплаченого в минулому податковому році, зокрема, у разі реалізації права на податкову знижку”, -  зазначив Василь Скупейко. Детально роз’яснив хто може скористатися правом на податкову знижку та порядок заповнення декларації надавши покроковий алгоритм нарахування податкової знижки.

В ході зустрічі студентам провели екскурсію Центром обслуговування платників та розповіли про функціональне призначення кожного залу ЦОП. Крім теоретичної частини гості побачили на практиці, як платники отримують ті чи інші адміністративні послуги, а також подають звітність.

Серед іншого, молодь дізналася тонкощі подання звітності в електронному вигляді. Оскільки популярність електронних сервісів податкової служби дедалі зростає, тож все більше користувачів звертаються за отриманням ключів електронного підпису, які дають доступ до Електронного кабінету платника податків. А це, в свою чергу, надає доступ платникам до багатьох податкових он-лайн сервісів, зокрема отримання довідок, подання декларацій, перегляд інформації з реєстрів та електронних систем тощо.