Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Унівську Лавру, Жовкву та Крехівський монастир відвідали працівники ГУ ДПС у Львівській області з нагоди величних свят

опубліковано 15 жовтня 2019 о 16:13

В суботу, 13 жовтня 2019 року, сонячного теплого осіннього дня працівники Головного управління ДПС у Львівській області з нагоди святкування Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України відвідали Свято-Успенську Унівську Лавру, яка як і багато років тому, є одним із найбільших паломницьких центрів Західної України.

Найдавніший монастирський комплекс України, центральний монастир Галицької єпархії впродовж XIV—XVIII століть, осередок чернечого життя монахів Студійського уставу з унікальним архітектурним ансамблем-пам'яткою, розміщений у селі Унів Перемишлянського району Львівської області.

Наступною у екскурсійній програмі була Жовква, заснована у далекому 1368 році. Міські права місто отримало у 1603 році. У XVII столітті Жовква була резиденцією короля Речі Посполитої Яна III Собеського. Місто ремісників славилося наприкінці XVII — на початку XVIII століть своєю художньою школою і школою різьблення по дереву.

І на завершення туру Крехівський монастир святого Миколая Отців Василіян — монастир ЧСВВ УГКЦ у селі Крехів на Львівщині. Заснований як православний у 1612 році. Монастирський ансамбль — пам'ятка архітектури національного значення 17 — 18 століть.

Поїздка була цікавою та змістовною. Працівники збагатилися як культурно, так і духовно, з нетерпінням чекають нових захоплюючих заходів.