Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

День Соборності та 101-шу річницю проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР урочисто відзначили на Львівщині

опубліковано 22 січня 2020 о 16:20

Сьогодні минає 101-ша річниця з дати воз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. В цей день здійснились віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. В цей день весь український народ святкує день Соборності України.

На домівках мешканців Львівщини та адміністративних будівлях вивішені державні стяги, щоб урочисто відзначити важливе для України свято; у всіх храмах області звучить Молитва за Україну.

З нагоди Дня Соборності та сторіччя проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР у Львові відбулися ряд урочистих заходів, в яких взяв участь в.о. начальника Головного управління ДПС у Львівській області Василь Кресяк, керівництво області, представники інших органів виконавчої влади та громадськості Львівщини.

Учасники урочистостей вшанували борців за незалежність України під супровід скорботних пісень та мелодій, поклали квіти та запалили лампадки на могилах на полі почесних поховань №67 Личаківського кладовища, до меморіалу воїнам Української Галицької Армії, могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Дмитра Вітовського, коменданта Січових Стрільців Михайла Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу» Олександра Тисовського, воїна УГА Северина Левицького, до могили учасника АТО Віктора Гурняка, до каплиці, де похований Президент Національної Ради ЗУНР Євген Петрушевич. Було віддано шану Героям, що полягли за волю України в наш час на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища.

За тими, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність України, відслужили чин екуменічної панахиди. Пролунав Державний Гімн України.

Урочистості з нагоди святкування Дня Соборності триватимуть сьогодні до вечора.

Вітаємо З Днем Соборності! Слава соборній, єдиній, неподільній Україні та її Героям!