Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Львівській податковій відбувся семінар для платників

опубліковано 23 січня 2020 о 17:21

Сьогодні, в Головному управлінні ДПС у Львівській області відбувся семінар для платників податків, учасниками якого були керівники та бухгалтери підприємств та організацій, фізичні особи - підприємці.

Фахівці податкової служби, експерти з питань використання програмного забезпечення, сертифіковані аудитори та бухгалтери розповіли присутнім про актуальні питання оподаткування та відповіли на численні запитання учасників семінару.

Учасники заходу мали змогу почути про актуальні питання оподаткування, зокрема, як буде нараховуватися та оподатковуватися зарплата у 2020 році: щодо розмірів прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати, а також усіх показників, пов'язаних з ними - ПСП, добових, мінімально та максимально допустимих розмірів ЄСВ. Про нові обмеження НБУ для підприємців.

Платники почули про нове у законодавстві щодо електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (СЕА РП та СЕ) та  ліцензування пального. Наголошено на переліку документів, на підставі яких видається ліцензія на право зберігання пального. Суб’єкти господарювання, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки, копії документів, передбачених законодавством не подають. Такі суб’єкти господарювання у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи переробки, загальну місткість резервуарів, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцезнаходження, а також фактичне місцезнаходження ємностей, що використовуються для зберігання пального.

Учасники заходу мали змогу почути про інформацію щодо змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2019 N 481 та про внесення змін до форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 20.11.2019 N 488, а також інші питання щодо оподаткування податком на прибуток та податком на додану вартість.

Присутнім наголошено на комплексі заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками, зокрема, на необхідності дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та посиленні відповідальності роботодавців за порушення норм трудового законодавства, про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин серед суб’єктів господарювання.

 Найбільш цікаві питання-відповіді читайте на субсайті територіальних органів ДПС у Львівській області у розділах «Новини» та «Заходи для платників» за адресою http://lv.tax.gov.ua.

ГУ ДПС у Львівській області дякує усім учасникам семінару за фаховість, активність та запрошує платників податків на чергові щомісячні безкоштовні семінари у Львові.