Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів, отримання податкової знижки та детінізацію заробітної плати розповіли студентам Львівського державного університету фізичної культури податківці Львівщини

опубліковано 28 січня 2020 о 15:36

Сьогодні фахівці Головного управління ДПС у Львівській області зустрілися із студентами Львівського державного університету фізичної культури.

В ході заходу заступник начальника управлiння - начальник вiддiлу аналізу та прогнозування надходжень податків та зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податків та зборів з фізичних осіб Ігор Малех провів із молоддю роз’яснювальну роботу щодо дотримання умов законодавства про працю.

Він розповів про значення офіційного оформлення трудових відносин та соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно. Звернув увагу на належне оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий день та додержання мінімальних гарантій в оплаті праці. Проінформував про відповідальність за порушення законодавства про працю.

„Легальна зарплата – це додаткові надходження до бюджету та підвищення соціальних гарантій найманих працівників”, - наголосив Ігор Малех.

Серед іншого, студенти дізналися про кампанію декларування доходів громадян отриманих у 2019 році.

„Деклараційна кампанія розпочалася 1 січня 2020 року і буде продовжуватися до 1 травня 2020 року. Також з 1 січня цього року запроваджується та вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан та доходи, якою передбачено деякі зміни. Отже, про доходи, отримані у минулому році, слід звітувати за новою формою. Правильно заповнити і подати декларацію про доходи громадянам допоможуть фахівці у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області. Бланки декларацій надаються платникам податків безкоштовно”, - зазначив Ігор Малех.

Присутнім було роз’яснено, хто має право на отримання податкової знижки, які документи необхідно подати для повернення суми податку, про доходи, які підлягають декларуванню та про терміни подання декларації.

Ігор Малех нагадав, що платники податків мають право задекларувати право на податкову знижку, протягом усього року шляхом подання декларації до 31 грудня 2020 року.