Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У 2019 році за результатами роботи управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у Львівській області, відшкодовано державі 1449 тисяч гривень збитків за кримінальними правопорушеннями

опубліковано 29 січня 2020 о 13:39

Як повідомили в управлінні боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Львівській області протягом 2019 року на виконання покладених функцій і завдань вживалися заходи щодо виявлення, аналізу та перевірки фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та/або інших правопорушень.

Протягом 12 місяців 2019 року проведено дослідження фінансово-господарської діяльності платників податків та складено 30 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень, з яких 24 – з ознаками кримінальних правопорушень у сфері публічних закупівель. Матеріали досліджень передані в правоохоронні органи для розгляду та прийняття рішення.

За результатами розгляду правоохоронними органами вказаних матеріалів в Єдиному реєстрі досудових розслідувань обліковано 18 кримінальних правопорушень, з яких:

12 – за предикатними злочинами (суспільно небезпечні протиправні діяння, що передували легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом), загальна сума встановлених збитків – 19078 тис. гривень;

6 – за іншими статтями Кримінального кодексу України.

Внаслідок вжитих організаційних та практичних заходів відшкодовано збитків за кримінальними правопорушеннями на суму 1449 тис. гривень.