Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До завершення кампанії декларування – 2020 залишилося менше тижня

опубліковано 24 червня 2020 о 11:19

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році. Громадяни, які отримали доходи не від податкових агентів, іноземні доходи, або інші доходи, які не оподатковувались під час їх виплати, повинні подати  річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2019 рік.

У зв’язку з запровадженням на території України карантинних заходів, термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік подовжено до 01 липня 2020 року. 

Тобто, останній день подання декларації за звітний 2019 рік – 30 червня 2020 року.

Податкове зобов’язання, визначене фізичними особами у таких деклараціях, мають бути сплачені до 1 жовтня 2020 року.

Звертаємо увагу, що податкова декларація про майновий стан і доходи  заповнюється платником податку на власні доходи самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником здійснювати таке заповнення, у порядку, передбаченому главою 2 розділу II «Адміністрування податків» Податкового кодексу України.

Обов’язок щодо заповнення та надання податкової декларації від імені платника покладається на таких осіб:

- батьків, опікуна або піклувальника – щодо доходів, отриманих малолітньою/неповнолітньою особою або особою, визнаною судом недієздатною;

- спадкоємців (розпорядників майна, державних виконавців) – щодо доходів, отриманих протягом звітного податкового року платником , який помер;

- державного виконавця, уповноваженого здійснювати заходи щодо забезпечення майнових претензій кредиторів платника, визначеного в установленому порядку банкрутом.

Вищевказані норми визначені п. 179.6 статті  179 Податкового кодексу України.