Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сьогодні завершується кампанія декларування – 2020

опубліковано 30 червня 2020 о 10:52

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує громадянам, які відповідно до Податкового кодексу України зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи за 2019 рік, що сьогодні, 30 червня 2020 року – останній день її подання.

Також нагадуємо, що подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2019 рік без візиту до державної податкової інспекції можна легко та просто зі свого персонального комп’ютера скориставшись сервісом ДПС Електронний кабінет.

 Через електронний сервіс в Електронному кабінеті кожен декларант може самостійно сформувати декларацію з вже частково заповненими даними на підставі  облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна, що містяться у базах ДПС. Це дозволить уникнути помилок.

Звертаємо увагу, що обов’язок щодо подання декларації виникає у платників податків – фізичних осіб при отриманні протягом звітного (податкового) року доходів, з яких не було утримано податок:

- від особи, яка не є податковим агентом, крім випадків прямо передбачених Податковим кодексом України (п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 Податкового кодексу України);

- у вигляді окремих видів оподатковуваних доходів (прибутків), що не підлягають оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати податковими агентами, але не є звільненими від оподаткування (п.п. 168.1.3 п. 168.1 ст. 168 Податкового кодексу України);

- у вигляді іноземних доходів (п.п. п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 Податкового кодексу України).

Слід зазначити, що несвоєчасне подання декларації є підставою для застосування до платника податків адміністративної та фінансової відповідальності.

Громадяни, які мають право на податкову знижку за результатами 2019 року, – можуть подати декларацію до 31 грудня 2020 включно.