Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Львівській податковій відбувся семінар-онлайн для платників

опубліковано 03 серпня 2020 о 14:15

На час запровадження карантину Головним управлінням започатковано проведення вебінарів з платниками податків з використанням комунікаційного програмного забезпечення (ZOOM) про актуальні питання оподаткування із залученням провідних фахівців ГУ з адміністрування податків і зборів, сертифікованих аудиторів.

Учасники заходу мали змогу почути про актуальні питання оподаткування податком на прибуток, з врахуванням змін до ПКУ, запроваджених Законом України №466-ІХ, зокрема, щодо подання звітності платниками податку на прибуток, щодо збільшення з 6 тис. грн до 20 тис. грн межі при визначенні основного засобу, щодо збільшення межі з 20 млн. грн до 40 млн. грн. доходу, коли об’єкт оподаткування податку на прибуток підприємств можна не коригувати на фінансові різниці; щодо запровадження прискореної амортизації основних засобів на період 2020-2030 рр., окремих норм при переході з єдиного податку на загальну систему оподаткування та інші.

Платники почули про новації у сфері застосуванні РРО, які набирають чинності з 1 серпня цього року, щодо обов’язковості застосування програмних РРО,  щодо компенсації споживачу коштів, якщо за придбаний товар йому надали нефіскальний чек, щодо застосування штрафних санкцій за порушення проведення розрахункових операцій без використання РРО, та інші.

Учасники заходу мали змогу почути про зміни до ПКУ, запроваджені законом Законом №466-ІХ щодо податку на доходи фізичних осіб, зокрема, щодо  оподаткування за основною ставкою 18 відс. доходу, отриманого платником податку від продажу протягом звітного податкового року третього та наступних об’єктів нерухомості (транспортних засобів) (перший об’єкт на рік залишається за нульовою ставкою, другий – за ставкою 5 відсотків); звільнення від сплати 5% ПДФО під час продажу об’єктів незавершеного будівництва за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, та інше.

Найбільш цікаві питання-відповіді читайте на субсайті територіальних органів ДПС у Львівській області у розділах «Новини» та «Заходи для платників» за адресою http://lv.tax.gov.ua.

ГУ ДПС у Львівській області дякує усім учасникам семінару та запрошує платників податків на онлай-семінари.