Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Львівській податковій відбувся онлайн-тренінг для платників

опубліковано 31 серпня 2020 о 16:14

ГУ ДПС у Львівській області у зв’язку з оголошеним в Україні карантином з метою запобігання поширення вірусу COVID-19 закликає платників податків користуватися електронними сервісами ДПС для подання звітності та сплати податків.

Сьогодні у Львівській податковій відбувся онлайн-тренінг для платників податків з використанням комунікаційного програмного забезпечення (ZOOM) на тему: «Переваги користування сервісом  ДПС України  «Електронний кабінет платника» за участі провідних фахівців управління податкових сервісів  ГУ ДПС у Львівській області.

Учасники заходу мали змогу почути про можливості приватної частини електронного кабінету, способи отримання електронного цифрового підпису. Для отримання ЕЦП можна звернутись до Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС. Ідентифікація особи, яка звернулася до Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС, здійснюється за паспортом громадянина України. З переліком необхідних документів та порядком отримання ЕЦП можна ознайомитись за посиланням: http://acskidd.gov.ua.

Отримати кваліфікований електронний підпис можливо не лише у Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС, а й звернувшись до будь-яких інших кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, перелік яких розміщено на сайті центрального засвідчувального органу Міністерства цифрової трансформації України (czo.gov.ua) у розділі «Довірчі послуги». Оотримати ЕЦП можна онлайн через Приват24.

Платники почули про можливість реєстрації програмних РРО через Електронний кабінет.

Здійснити реєстрацію програмного РРО можна подавши реєстраційну заяву в електронній формі, скориставшись засобами Електронного кабінету, чи через єдине вікно подання електронної звітності, використовуючи будь-яке наявне у платника податків програмне забезпечення, придатне для подання електронного документу до ДПС засобами телекомунікаційного зв’язку.

Найбільш цікаві питання-відповіді читайте на субсайті територіальних органів ДПС у Львівській області у розділах «Новини» та «Заходи для платників» за адресою http://lv.tax.gov.ua.

ГУ ДПС у Львівській області дякує усім учасникам заходу та запрошує платників податків на чергові онлайн-семінари та тренінги.

Повна версія трансляції онлайн-тренінгу за посиланням:

https://youtu.be/lbtYovZzqy4