Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мінімізатори заробітної плати

опубліковано 28 вересня 2020 о 15:23

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Львівській області, згідно з поданої звітності з єдиного внеску за липень 2020 року 33057 суб’єктів господарювання подали звітність про використання майже 441 тис. найманих працівників, при умові що найманий працівник перебував у трудових відносинах повний місяць та на цьому підприємстві його основне місце праці (трудова книжка). Середня заробітна плата найманих працівників, згідно з поданою звітністю, по Львівській області становить 9878 гривень.

У липні п.р. 2702 суб’єктам господарювання виплачували заробітну плату менше встановленого законодавства розміру – 4723 гривень, що становить 8,17 відс. від загальної кількості роботодавців. На даних підприємствах у трудових відносинах перебуває 20513 найманих працівників, що становить 4,65 відс. від загальної кількості найманих працівників.

Найбільша кількість суб’єктів господарювання, які виплачують заробітну плату менше 4723 гривень, здійснюють діяльність у сфері автомобільного транспорту, рекламні агенції, дiяльнiсть готелiв i подiбних засобiв тимчасового розмiщування та громадського харчування.