Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про шляхи скорочення податкового боргу на спільній нараді ГУ ДПС та управління юстиції Львівщини

опубліковано 01 жовтня 2020 о 15:04

Нещодавно, в адмінбудинку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) відбулась спільна нарада представників органів виконавчої влади Львівщини – Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) та Головного управління ДПС у Львівській області. Метою зустрічі стало обговорення шляхів покращення заходів з погашення заборгованості по єдиному соціальному внеску та податкових боргів фізичних осіб по платежах до бюджетів усіх рівнів з метою їх повної та своєчасної сплати.

Найбільшу увагу, на думку присутніх, враховуючи значні суми боргів, слід приділити стягненню заборгованості по єдиному внеску з підприємств вугільної промисловості. На сьогодні вона становить 413,5 млн.грн. або 44,1 відс. від загальної суми боргу по області.

Водночас обговорили стан наповнення місцевого бюджету завдяки спільним заходам з органами ДВС по відпрацюванню боржників-фізичних осіб, які займають левову частку в загальній сумі боргу до місцевого бюджету.

За результатами заходу фахівці служб визначили спільні дії з метою виявлення резервів для скорочення заборгованості та наповнення бюджету. Серед них учасники запропонували провести звірки з органами ДВС щодо відкритих виконавчих проваджень згідно направлених рішень щодо стягнення податкового боргу фізичних осіб станом на 01.10.2020 та активізувати роботу в частині збільшення надходжень в погашення заборгованостей.