Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування програмних РРО набирає обертів

опубліковано 07 жовтня 2020 о 10:21

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що усі платники податків при розрахунках зі споживачами починаючи з 01 серпня 2020 року поряд з традиційними РРО, тобто касовими апаратами, можуть застосовувати програмні РРО, які можна встановити на комп’ютері, смартфоні чи планшеті.

В Електронному кабінеті реалізовано змогу перевірки чеків, що видаються ПРРО. Пошук чеків, виданих ПРРО, можна здійснити за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check

Кожний покупець тепер має змогу отримати свій фіскальний чек в електронному вигляді.

З запитаннями щодо застосування ПРРО платники податків мають змогу звертатися в Центри обслуговування платників та отримувати на них відповіді щодо особливостей їх реєстрації та використання.

Нагадуємо, що з 1 січня 2021 року розпочнеться другий етап, відповідно до якого буде розширений перелік видів діяльності, для яких стане обов'язковим використання РРО: традиційних або програмних. Також буде запроваджений механізм кешбеку.

Серед тих, для кого застосування ПРРО стане обов’язковим, платники єдиного податку другої-четвертої груп, які здійснюють реалізацію товарів (надання послуг) через мережу Інтернет, діяльність туристичних агентств, туристичних операторів, діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщення, реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, роздрібну торгівлю вживаними товарами в магазинах, діяльність ресторанів, кафе, ресторанів швидкого обслуговування, реалізацію текстилю (крім реалізації за готівкові кошти на ринках) та деталей і приладдя для автотранспортних засобів відповідно до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

З 01 квітня 2021 року розпочнеться третій етап застосування РРО стане обов'язковим для ФОП, які є платниками єдиного податку другої, третьої та четвертої груп незалежно від видів діяльності.

Такі нововведення сприятимуть детінізації економіки, створенню рівних умов ведення підприємницької діяльності. Платники податків отримають зручний і необтяжливий функціонал для сплати податків та зборів.