Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Повідомлення про розблокування податкової накладної/розрахунку коригування

опубліковано 22 жовтня 2020 о 08:45

Головне управління ДПС у Львівській області повідомляє, що у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних  контролюючий орган протягом операційного дня надсилає (в електронній формі у текстовому форматі) в автоматичному режимі платнику податку квитанцію про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, яка є підтвердженням зупинення такої реєстрації.

В такому випадку платник податку має право подати копії документів та письмові пояснення стосовно підтвердження інформації, зазначеної у податковій накладній/розрахунку коригування.

На підставі цих документів та пояснень комісією регіонального рівня приймається рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

Відомості про засоби електронного зв’язку, за допомогою яких можуть подаватися письмові пояснення та копії документів, розміщуються та постійно оновлюються на офіційному вебпорталі ДПС.

Пояснення та копії документів подаються у вигляді Повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено.

Чинним законодавством не передбачено виправлення помилок в надісланому Повідомленні, тому при отриманні платником квитанції про не прийняття Повідомлення, платник має право надіслати нове повідомлення з правильними даними.