Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нові електронні сервіси податкової

опубліковано 12 листопада 2020 о 15:57

Управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що днями Державна податкова служба України запровадила електронний сервіс «InfoTAX», який надає платникам податків змогу через месенджери Telegram та Viber отримувати актуальну та необхідну інформацію.

Платники податків активно під’єднуються і тестують можливості сервісу.

На першому етапі роботи цього сервісу платники за допомогою месенджерів Telegram, Viber матимуть можливість отримувати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків.

На другому етапі – передбачено передзаповнення звітності для платників єдиного податку, перехід до сплати податків у «два кліки», оповіщення про виникнення податкового боргу.

Доступ до нового сервісу буде надійно захищено та відбуватиметься через обов’язкову ідентифікацію особи за допомогою ID-банкінгу або кваліфікованого електронного підпису, який на сьогодні можна отримати не виходячи з дому.

В подальшому вказаний сервіс буде інтегровано з Порталом Дія.

Державна податкова служба України запрошує долучатися до тестування та використання сервісу. Відгуки та пропозиції слід надсилати за адресою infozvit@tax.gov.ua.

Також нещодавно запроваджено новий сервіс від податкової ‒ інформування платників про терміни сплати за ліцензії, призупинення їх дії або анулювання.

Цей сервіс створено з метою оперативного автоматизованого повідомлення суб’єктів господарювання про сплив терміну чергового платежу за ліцензію, призупинення дії ліцензії, анулювання ліцензії на певний вид діяльності.

Повідомлення про внесення чергового платежу за ліцензію автоматично формується в інформаційно-телекомунікаційних системах ДПС та направляється суб’єкту господарювання за 30, за 20, за 10 та 5 днів до настання терміну сплати за ліцензію через «Електронний кабінет».

Загалом Державною податковою службою реалізовані вже такі електронні сервіси, як Е-ПДВ, Е-Субсидія, Е-кабінет, Е-прозорро, Е-малятко, ID14, Програмні РРО, Повернення переплат, FATCA.

Найближчим часом заплановано запровадження ще таких сервісів, як Єдина звітність (ЄСВ+ПДФО), Електронні інкасові доручення, Е-акциз, Єдиний рахунок, Скарги покупців (КЕШБЕК).