Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Львівщині 246 суб’єктів господарювання використовують 272 ПРРО

опубліковано 24 листопада 2020 о 11:18

Управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що починаючи з 01 серпня 2020 року станом на 23 листопада 2020 року 246 суб’єктів господарювання Львівській області скористались безкоштовним програмним рішенням від ДПС та зареєстрували 272 програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі ‒ ПРРО).

Нагадуємо, що платники податків при розрахунках зі споживачам, починаючи з 01 серпня 2020 року, поряд з традиційними РРО, тобто касовими апаратами, можуть застосовувати ПРРО, яке можна встановити на комп’ютер, смартфон чи планшет.

На сьогодні для застосування ПРРО існує розроблене ДПС програмне рішення – доступне кожному на безкоштовній основі, яке розміщено за посиланнями:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/

Здійснити реєстрацію ПРРО можна в електронному вигляді за допомогою безкоштовного сервісу «Електронний кабінет». Детально з алгоритмом дій, які мають бути здійснені суб’єктом господарювання для переходу до застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/432522.html

При цьому застосування програмних РРО з 01 серпня 2020 року не розширило кількість суб’єктів господарювання, на яких поширюється обов’язок використовувати РРО/ПРРО згідно з вимогами Закону України про РРО та Податковим кодексом України.

Вже з 1 січня 2021 року використання РРО для певних видів діяльності ІІ-IV груп фізичних осіб-підприємців стане обов’язковим. А з 1 квітня 2021 року такий обов’язок виникає для всіх платників єдиного податку ІІ-IV груп.

Враховуючи, що норми щодо обов’язкової фіскалізації наберуть чинності через п’ять місяців після запуску ПРРО, у всіх є можливість провести апробацію новітніх моделей РРО, набути досвід у використанні, взяти участь у виявленні їх «слабких» і «сильних» сторін та удосконаленні відповідно до потреб користувачів та учасників ринку.