Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ігор Лазорко, заступник начальника ГУ ДПС у Львівській області: «Координація зусиль державних адміністрацій, територіальних громад та органів податкової служби – запорука успішного наповнення місцевих бюджетів»

опубліковано 09 грудня 2020 о 14:27

8 грудня заступник начальника ГУ ДПС у Львівській області Ігор Лазорко прийняв участь у нараді голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького з керівниками райдержадміністрацій та головами об’єднаних територіальних громад у режимі відеоконференції. На нараді були розглянуті питання завершення бюджетного 2020 року та особливості формування місцевих бюджетів на 2021 рік.
ГУ ДПС у області було надано пропозиції до проєкту доручення голови ЛОДА за підсумками проведення наради.
Так, з метою забезпечення у 2021 році та майбутніх періодах надходжень від майнових податків до місцевих бюджетів було запропоновано затвердити ,,Програму формування податкової культури на 2021-2024 роки” (взірець Програми було додано), якою передбачається прийняття ставок місцевих податків із врахуванням місця розташування (зональності) та типів таких об'єктів нерухомості, економічної привабливості їх місця знаходження.
Запропоновано виділити у відповідних бюджетах кошти для відправлення фізичним особам податкових повідомлень-рішень на сплату майнових податків.
Наголошено на необхідності проведення профілактичної та роз’яснювальної роботи з суб’єктами господарювання на місцях щодо повноти декларування акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, забезпечення проведення моніторингу підконтрольної території на предмет виявлення суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами без наявності відповідних ліцензій на здійснення продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів та відповідно без сплати акцизного податку.
У разі виявлення таких фактів інформацію скеровувати для оперативного реагування до ГУ ДПС у Львівський області.
Запропоновано організувати роботу щодо оформлення правовстановлюючих документів на землю усіма землевласниками та землекористувачами, а також власниками нерухомості.