Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Львівщині у 2020 році фахівцями податкової надано понад 216 тисяч адміністративних послуг

опубліковано 15 січня 2021 о 08:55

В період з березня по грудень 2020 року надання адміністративних та інших послуг суб’єктам звернень в Центрах обслуговування платників ГУ ДПС у Львівській області відбувалось з урахуванням обмежень, встановлених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Таких центрів на Львівщині функціонує 24. В них платникам податків надаються інформаційні, консультаційні та адміністративні послуги, здійснюється приймання звітності та вхідної кореспонденції.

«Протягом січня-грудня 2020 року фахівцями податкової Львівщини опрацьовано понад 219 тис. звернень, 184,5 тис. з яких надійшли у ЦОП. Всього надано близько 216,1 тис. адміністративних послуг, з них 183,1 тис. ‒ в ЦОП», – про це повідомила начальник управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Львівській Тетяна Ризванюк.

Найбільш запитуваними серед 40 адміністративних послуг, які надає податкова на Львівщині, були, зокрема, видача картки платника податків, видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. Протягом січня – грудня 2020 року надано майже 89 тис. таких послуг: 71,9 та 17,1 тисяч відповідно.

Крім того, з початку 2020 року було надано понад 23,1 тис. витягів з реєстру платників єдиного податку (22,4 тис. в ЦОП), здійснено реєстрацію 16 тис. книг обліку розрахункових операцій (8,8 тис. – в ЦОП), надано майже 14,6 тис. довідок про відсутність заборгованості з платежів, що контролюються податковими органами (7,5 тис. в ЦОП), видано відповідно 8,2 та 7,6 тисяч ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами в ЦОП тощо.

З переліком адміністративних послуг, що надаються Головним управлінням ДПС у Львівській області та інформаційними картками адміністративних послуг можна ознайомитись на субсайті Територіальних органів ДПС у Львівській області» у розділі «Адміністративні послуги» (lv.tax.gov.ua).

Слід повідомити, що у зв’язку із прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та з метою профілактики, запобігання поширення та мінімізації інфікування коронавірусом працівників, які здійснюють обслуговування платників у центрах обслуговування платників, та належного обслуговування платників, встановлено час прийому відвідувачів ЦОП з питань надання адміністративних послуг, приймання звітності та надання інших послуг: у робочі дні з 08 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв. (у п’ятницю – до 15 год. 45 хв.), а також визначено пріоритетні години прийому громадян похилого віку та осіб з інвалідністю з 10 год. 00 хв. до 12 год. 00 хвилин.

Одночасно закликаємо спілкуватися з податковою службою дистанційно за допомогою електронних сервісів: «InfoTAX» та Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua).

Для інформаційної підтримки та допомоги платникам податків щодо стану обробки податкової звітності, реєстрації податкових накладних та функціонування електронних сервісів функціонує Контакт-центр ДПС, в який можна звернутися за номером тел. 0 800 501 007 з стаціонарного безкоштовно.