Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Львівщині впродовж січня 2021 року фахівцями податкової надано майже 14 тисяч адміністративних послуг

опубліковано 16 лютого 2021 о 14:43

Фахівцями Центрів обслуговування платників ГУ ДПС у Львівській області впродовж січня 2021 року опрацьовано майже 14 тис звернень, 9,4 тис з яких надійшли у ЦОП. Всього надано близько 13,6 тис адміністративних послуг, з них 9,3 тис ‒ в ЦОП.

Найбільш запитуваними серед 40 адміністративних послуг, які надає податкова Львівщини були, зокрема, видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Впродовж січня місяця було надано 5,1 тис таких послуг.

Крім того, за звітний місяць було зареєстровано 2,1 тис платників єдиного податку та надано понад 1,8 витягів з реєстру платників єдиного податку (1,4 тис – в ЦОП), проведено реєстрацію 1,0 тис книг обліку розрахункових операцій (0,3 тис – в ЦОП),

Отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, що контролюються податковими органами, також актуально для платників податків. Таких довідок було надано платникам податків майже 0,6 тис (0,3 тис – в ЦОП) тощо.

З переліком адміністративних послуг, що надаються Головним управлінням ДПС у Львівській області та інформаційними картками адміністративних послуг, можна ознайомитись на субсайті Територіальних органів ДПС у Львівській області» у розділі «Адміністративні послуги» (lv.tax.gov.ua). Таких центрів на Львівщині функціонує 24. В них платникам податків надаються інформаційні, консультаційні та адміністративні послуги, здійснюється приймання звітності та вхідної кореспонденції.

Слід повідомити, що у зв’язку із прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та з метою профілактики, запобігання поширення та мінімізації інфікування коронавірусом працівників, які здійснюють обслуговування платників у центрах обслуговування платників, та належного обслуговування платників, встановлено час прийому відвідувачів ЦОП з питань надання адміністративних послуг, приймання звітності та надання інших послуг: у робочі дні з 08 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв. (у п’ятницю – до 15 год. 45 хв.), а також визначено пріоритетні години прийому громадянам похилого віку та осіб з інвалідністю з 10 год. 00 хв. до 12 год. 00 хвилин.

Одночасно закликаємо спілкуватися з податковою службою дистанційно за допомогою електронних сервісів: «InfoTAX» та Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua).

Для інформаційної підтримки та допомоги платникам податків щодо стану обробки податкової звітності, реєстрації податкових накладних та функціонування електронних сервісів функціонує Контакт-центр ДПС, в який можна звернутися за номером тел. 0 800 501 007 з стаціонарного безкоштовно.

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:   

https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua