Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування: інформація для громадян, які отримували доходи за кордоном

опубліковано 18 лютого 2021 о 09:00

Головне управління Державної податкової служби у Львівській області, нагадує, якщо громадяни отримували «іноземні» доходи у 2020 році, мають задекларувати їх до 1 травня 2021 року, тобто подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до органів ДПС за своїм місцем реєстрації. Зазначені доходи оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%. Задекларовану суму податку на доходи фізичних осіб та військового збору платники мають сплатити до 1 серпня 2020 року.

Одночасно, якщо громадянин отримував доходи за кордоном, а це особливо стосується українських заробітчан, і сплатив податки там, у разі якщо з країнами, де вони працювали, підписані угоди про уникнення подвійного оподаткування, то за умови надання таких підтверджуючих документів йому не доведеться сплачувати податки ще раз і в Українs. Таким громадянам необхідно лише подати декларацію про майновий стан і доходи і зазначити суми отриманих доходів.

Звертаємо увагу, що для отримання права на зарахування податків та зборів, сплачених за межами України, особа зобов’язана отримати від державного органу країни, де отримувався такий дохід (прибуток), уповноваженого справляти такий податок, довідку про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Зазначена довідка підлягає легалізації у відповідній країні, відповідній закордонній дипломатичній установі України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

 

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:   

https://www.facebook.com/tax.lviv)

https://www.facebook.com/TaxUkraine)

https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»: https://t.me/infoTAXbot