Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про роз'яснення положень антикорупційного законодавства

опубліковано 25 березня 2021 о 13:03

З метою забезпечення належного рівня знань та розуміння положень антикорупційного законодавства, повідомляємо, що 11.03.2021 на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції опубліковано роз’яснення щодо суб’єктів подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

Серед осіб, яким необхідно подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані:

службові особи, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище;

суб’єкти декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційного ризику.

З переліком таких осіб можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/3dw0QBZ.

Повідомлення подається протягом 10 календарних днів з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку, який перевищує 50 прожиткових мінімумів  (113 500 грн. для 2021 року) в електронному вигляді до Реєстру декларацій. Увійти до Реєстру можливо завдяки кваліфікованому електронному підпису за посиланням: https://portal.nazk.gov.ua/login

Проте, якщо ви більше не працюєте на посаді, пов’язаній з високим рівнем корупційних ризиків, або ж втратили статус службової особи, яка займає відповідальне та особливо відповідальне становище, подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані більше не потрібно.  Така ситуація може виникнути через звільнення суб’єкта декларування або переведення на іншу посаду, на якій не передбачений обов’язок подання таких повідомлень.

Докладніше про те, кому та як повідомляти про суттєві зміни у майновому стані, можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/38tMZsu.