Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як перевірити, що вами придбано: легальний товар чи товар сумнівного походження

опубліковано 12 квітня 2021 о 16:10

Управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Львівській області нагадує, що споживачі мають можливість за посередництвом спеціального сервісу у відкритій частині Електронного кабінету платника перевірити достовірність виданого їм фіскального чека.

Так, відповідно до пп. 1, 2 розд. ІІ Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13, фіскальний касовий чек на товари (послуги) – розрахунковий документ/електронний розрахунковий документ, створений у паперовій та/або електронній формі (електронний розрахунковий документ), РРО або ПРРО при проведенні розрахунків за продані товари (надані послуги).

Одним із обов’язкових реквізитів фіскального касового чека є, зокрема, фіскальний номер касового чека/фіскальний номер електронного касового чека, дата (день, місяць, рік) видачі чека (для традиційних РРО час) та номер чека, які зазначаються в рядку 24 чека.

Спеціальний сервіс, за допомогою якого можна перевірити достовірність отриманого при купівлі товару фіскального чека, знаходиться у відкритій частині  Електронного кабінету, доступ до якої здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особи за посиланням: cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check

Для пошуку та перегляду фіскального касового чека необхідно ввести фіскальний номер РРО, дату видачі чека (для традиційних РРО час) та номер чека.

Якщофіскальний чек відсутній за результатами пошуку засобами Електронного кабінету, то необхідно повторно перевірити введені дані у пошукових реквізитах та повторити пошук.

У разі відсутності фіскальногочека суб’єктом господарювання може бути надісланий лист з повідомленням про його відсутність до ДПС. До такого повідомлення необхідно додати копіючека, який не знайдено.