Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримувати адмінпослуги зручно, використовуючи електронні сервіси

опубліковано 15 квітня 2021 о 15:16

У Державній податковій службі активно працюють над цифровізацією послуг у напрямі надання громадянам та бізнесу якісних послуг, забезпечення легкої та доступної сплати податків.

При цьому кількість відвідувачів Центрів обслуговування платників податків постійно зменшується, платники все більше надають перевагу користуванню електронними сервісами ДПС.

Зокрема, впродовж січня-березня 2021 року із 54 302 платників, котрі отримували адміністративні послуги, електронним форматом скористалось     14 699 платників. Тобто, наразі 27 відсотків від загальної кількості платників, які зверталися за адмінпослугами, скористалися електронними сервісами.

Найчастіше платники податків користувалися електронним способом при отриманні довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (63 відсотки від загальної кількості виданих довідок), послуг з реєстрації реєстратора розрахункових операцій (81 відс.), реєстрації книг обліку розрахункових операцій (76 відс.), послуги з реєстрації  платника  єдиного податку (61 відс.)  тощо.

У структурі наданих адміністративних послуг  найбільшу питому вагу займає послуга з видачі  картки платника та видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. Протягом січня – березня 2021 року надано майже 22 798 таких послуг: 18 669 та 4 129 відповідно, що становить 42 відсотки від загальної кількості наданих адміністративних  послуг.

В умовах встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території Львівщини, закликаємо платників податків до отримання адміністративних послуг в режимі  онлайн.  Виключенням можуть бути послуги, які потребують особистого відвідування центру обслуговування платників. До таких послуг, зокрема  належить  найбільш запитувана  послуга – видача картки платника податків. Поряд з цим внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб за заявою  №5ДР не потребує особистого відвідування ЦОП, оскільки заява може бути подана через режим ЕК для громадян Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua).  

З переліком адміністративних послуг, що надаються Головним управлінням ДПС у Львівській області та інформаційними картками адміністративних послуг, можна ознайомитись на субсайті Територіальних органів ДПС у Львівській області» у розділі «Адміністративні послуги» (lv.tax.gov.ua).