Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ігор Комендат: «Використання Електронного кабінету платником податків не лише зекономить ваш час та кошти, але й убезпечить ваше здоров’я під час обмежувальних карантинних заходів»

опубліковано 16 квітня 2021 о 12:20

Цього тижня начальник ГУ ДПС у Львівській області Ігор Комендат та його заступник Ігор Лазорко відвідали податкові інспекції північного регіону Львівщини -  Червоноградську ДПІ (начальник Оксана Полтавець), Сокальську ДПІ (начальник Олена Наумчук), Радехівську ДПІ (начальник Руслана Мулявка), Кам’янка-Бузьку ДПІ (начальник Тарас Печора)та Жовківську ДПІ (начальник Богдан Звізло).

Під час робочої поїздки керівництво ДПС ознайомилося з умовами роботи податківців та рівнем надання адміністративних послуг платникам податків в умовах встановлених обмежувальних заходів.

Податківці намагаються зробити все, щоб платники податків змогли якомога рідше відвідувати податкові інспекції. Цьому значно сприяють електронні сервіси податкової.

Кількість відвідувачів Центрів надання послуг платникам невпинно зменшується, але на сьогодні ще не всі платники зрозуміли значну перевагу дистанційного спілкуванню через електронні сервіси.

Так, впродовж січня-березня цього року з 54 тис. платників, що отримували адміністративні послуги, електронним форматом скористались 15 тисяч осіб. Наразі це лише 27 відсотків.

Слід зазначити, що 34 відсотки у структурі адмінпослуг займаєвидача картки платника, але на сьогодні, ця послуга не є повністю переведена у електронний формат, хоча подати інформацію про внесення змін до реєстру фізичних осіб (заява 5ДР) можна через ЕК для громадян.

З повним переліком адмінпослуг можна ознайомитися на субсайтіwww.lv.tax.gov.ua у розділі «Адміністративні послуги».